• DE GIDEONS BENDE
  Categorie: Misdaad
  Pagina's: 220
  Afwerking: paperback
  ISBN: 9789089242075
  Publicatiedatum: 28/04/2012
  Formaat: 14 x 22

  Op een bouwwerf wordt het naakte lijk van een kind van tien gevonden, een zigeunerjongen die door slagen vermoord is. Op zijn vingertoppen vindt men bizarre snijwonden. Commissaris Stijn Goris en zijn inspecteur Stef Pauwels dringen in het Romamilieu binnen. Dat is bijzonder moeilijk, want de Roma vormen een gesloten gemeenschap. Beide speurders komen erachter dat het slachtoffer een gauwdief was die met zijn kompanen allerlei misdrijven pleegde.

  Intussen wordt Brussel geteisterd door een bende die dieven, daklozen en homo’s gewelddadig aanpakt. Zo worden de jonge Hollander Steve Pijlstra en zijn vriend zwaar aangerand na een avondje stappen. Stijn Goris is geschokt en gaat achter de bende aan. Algauw blijkt dat ze ook de moord op de zigeunerjongen gepleegd heeft. Goris legt ook het verband met de moord op twee andere Roma. Het onderzoek wordt afgesloten en het assisenproces gestart.

  Niets is echter wat het lijkt, een eenvoudige zaak wordt met het uur ingewikkelder en de tijd dringt want het proces gaat gewoon voort.

  » Klik hier om het interview te bekijken dat gemaakt werd tijdens de voorstelling van het boek.