• Christian De Coninck werd geboren in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg. Het Elisabethpark dat aan de achterzijde van de ouderlijke woning lag, was heel vlug zijn speelruimte. Een beetje verder lag de grootstad, het rijk van alle pleziertjes. Samen met zijn ouders ging hij dikwijls naar het centrum. De uitstap was alleen maar geslaagd als hij langs het commissariaat aan de Kolenmarkt kon voorbij wandelen. Sindsdien was hij geïnteresseerd in de politie.
  • Na zijn studies, ging hij op 22-jarige leeftijd aan de slag bij de Politie van de Stad Brussel. Hij klom snel op en vier jaar later was hij reeds adjunct-politiecommissaris. Hij leidde achtereenvolgens de wachtdienst, werd het hoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche van het district, leidde een wijk en een afdeling en was verbindingsofficier op de FOD Binnenlandse Zaken. Op 1 januari 2000 wordt hij aangesteld tot woordvoerder van de Politie Brussel Hoofdstad Elsene, functie die hij nog steeds vervult. Sinds 1 april 2002 is hij Politiecommissaris.
  • Nadat een ernstige ziekte hem enkele maanden aan een ziekbed kluisterde, begon hij uit verveling te schrijven. Hij schiep een fictieve commissaris die werkzaam was bij de lokale politie. Commissaris Stijn Goris was geboren. Deze jonge politieofficier, die een beladen jeugd met zich meesleepte, kreeg een van de zwaarste misdaadonderzoeken in de geschiedenis van de Brusselse politie toegewezen. Zo begint de "De Praagse Connectie", de eerste roman van Christian.
  • Uitgeverij Houtekiet gaf het boek uit. De pers was lovend over het boek. Zo schreef Sue Somers in De Morgen:
    "Een vlotte whodunit. De auteur neemt de lezer mee in een sneltreinvaart in een politiedossier dat pagina na pagina wordt opgebouwd tot een internationaal misdaadonderzoek."

    John Vervoort, De Standaard:
    "De Coninck schrijft strak en met veel gevoel voor timing. Zijn kennis van politieprocedures helpt hem om het verhaal rond te krijgen, maar hij let erop de lezer niet nodeloos te vermoeien met details. Hij weet hoe hij een spanningsboog moet opbouwen, schrijft realistisch, is niet cynisch of melig en houdt de gruwel binnen de perken zonder dat hij verdoezelt. Hoofdpersonage Goris heeft groeipotentieel."

    Trends:
    "De Coninck weet vaardig te schuiven met zijn pionnen en personages."

    Paul Demeyer, Het Nieuwsblad:
    "Als de tijd waarin je een boek uitleest iets zegt over de kwaliteit ervan, dan scoort dit boek zeer goed. Ik las De Praagse Connectie (247bladzijden) in vijf uur en vijf minuten uit."
  • Het boek is ook bij Erwin Provoost, de man achter Windkracht10, Flikken en de Zaak Alzheimer, in de smaak gevallen. Na maanden onderhandelen werd half april 2008 het contract ondertekend.
  • Op 20 maart 2008 werd het tweede boek van Christian De Coninck voorgesteld op het Stadhuis van Brussel. Het kreeg als titel Het Octopuscomplex mee. De vereniging die het Brussels dialect promoveert, met name ARA, heeft Christian De Coninck op 16 april 2008, samen met zijn Korpschef Roland Vanreusel, uitgeroepen tot Brusseleir van 't Joêr. Dit onder andere omwille van het feit dat Brussel in de boeken van Christian De Coninck een prominent rol speelt en dat hij het Brussels dialect al eens gebruikt in zijn schrijvels.
  • Op 4 april 2009 was Christian De Coninck te gast in boekhandel Passa Porta in Brussel, voor de voorstelling van zijn derde roman Het Boemerangprincipe. Het is het laatste deel van de trilogie die hij schreef tijdens zijn ziekte.
  • Christian De Coninck geeft ook lezingen over de politie. Hij spreekt over zijn ervaringen als politieman maar overgiet ze met een goede dosis humor.